Σπανακοτυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο σόδας

Υλικά

Ζύμη

ένα κουτάκι σόδα με ανθρακικό,
αλάτι,
ένα αυγό
μισό φλιτζανάκι καλαμποκέλαιο
αλεύρι όσο να γίνει ζύμη να μην κολλάει στα χέρια (περίπου μισό κιλό )

Εκτέλεση

Ζυμώνω και αφήνω λίγο να ξεκουραστεί,
Χωρίζω τη ζύμη σε δύο μέρη αυτή την φορά (άλλες φορές σε τρία μέρη).
Ανοίγω μεγάλα φύλλα που στο καθένα βάζω μπόλικο Βιτάμ και το διπλώνω σε πολλά μέρη βάζοντας σε κάθε δίπλωμα βουτυράκι.
Τα αφήνω στο ψυγείο μισή ώρα και τα ανοίγω στο ταψί μου.
Βάζω στη μέση τη γέμιση μου και επάνω το άλλο φύλλο.

Γέμιση:

Σπανάκι, 2 αυγά, αλάτι, φέτα τυράκι, ελαιόλαδο.
Πάνω από την πίτα βάζω βουτυράκι και την ραντίζω με λίγο νεράκι.
Χαράζω και ψήνω σε μέτριο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Δημιουργός συνταγής: Boula Mpeza