Υλικά
- ½ κιλό Πέννες
- 4 μπούτια κοτόπουλο ξεκοκαλισμένα και κομμένα σε κομμάτια
- 3 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Λίγα μανιτάρια φρέσκα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
- 1 λίτρο γάλα
- 250 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 αυγό
- 150 γρ. βιτάμ
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο.
- Ανακατεύουμε, αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
- Ρίχνουμε ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για 30 περίπου λεπτά.
- Ενδιάμεσα προσθέτουμε και τις πιπεριές να πάρει όλη η γέμιση γεύση και μόλις στεγνώσει και μείνει με λίγα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βιτάμ να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε συνεχώς να ενσωματωθούν τα δύο υλικά και ρίχνουμε μέσα το γάλα ζεστό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμώδες.
- Προσθέτουμε μέσα το τυρί τριμμένο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε και το αυγό.
- Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί και έχουμε έτοιμη τη μπεσαμέλ.
- Ωστόσο έχουμε βράσει τις πέννες al dente και τις έχουμε σουρώσει.
- Παίρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε, αδειάζουμε μέσα τις πέννες, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο και αδειάζουμε τη γέμιση με το κοτόπουλο.
- Ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού και τελειώνουμε απλώνοντας επάνω τη μπεσαμέλ.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Δημιουργός συνταγής:
Βασιλική Φαρμάκη, συνταγή Έκτορας Μποτρίνι