Παστίτσιο



Μια συνταγή της κυρίας Μένιας Στεφοπούλου για ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Παστίτσιο

Ένα αφράτο παστίτσιο θέλει καλό κεφαλοτύρι, πλούσια μπεσαμέλ και όχι τόσο πολύ βρασμένα μακαρόνια γιατί μετά στο φούρνο βράζουν ξανά και γίνονται σαν ψωμί.
Και να τρώγεται ζεστό!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβρασα τα μακαρόνια, τα έβαλα σε ένα σουρωτήρι, έριξα λίγο ελαιόλαδο και 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη.
Έκανα τον κιμά με 700 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο, 200 ml. σάλτσα ντομάτα, 1 κρεμμύδι, 1 σκ. σκόρδο, λίγο ξίδι, αλάτι, πιπέρι, μία δάφνη και 1 μπαχάρι. 
Η μπεσαμέλ έγινε με ενάμισι λίτρο γάλα, 2 αυγά, ένα κύβο κότας, 7 κ.σ. κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι.
Πρώτα βάζω το γάλα, τα αυγά και τον κύβο τα αφήνω να κάψουν και μετά ρίχνω το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο γάλα που έχω κρατήσει. Ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρέμα. 
Προσθέτω λίγο βούτυρο, μοσχοκάρυδο και λίγο κεφαλοτύρι στο τέλος.