
Έκοψα το κέικ σε λεπτές φέτες.
Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη
Έφτιαξα ένα σιρόπι με 1 φλ ζάχαρη, 1 φλ νερό, το έβρασα για 4 - 5 λεπτά από το σημείο βρασμού, το άφησα να κρυώσει και μετά σιρόπιασα το κέικ.
Υλικά
Έφτιαξα μια κρέμα ζαχαροπλαστικής με:
500 ml γάλα
2 αυγά
5 κ.σ. κορν φλάουρ
5 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
100 γρ λιωμένη κουβερτούρα
1 βανίλια
1 κ.σ. βούτυρο
5 κ.σ. κορν φλάουρ
5 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
100 γρ λιωμένη κουβερτούρα
1 βανίλια
1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτύπησα τα αυγά με την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και το κακάο.Έβαλα το γάλα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί, μετά πρόσθεσα τη μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας να ενσωματωθούν και μετά το έριξα στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω την λιωμένη κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύω να ενσωματωθούν.
Σκεπάζω με μεμβράνη για μα μην κάνει κρούστα και αφήνω να κρυώσει.
Μετά έβαλα την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο κέικ και έφτιαξα μια γκανάζ με
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ κρέμα γάλακτος και
1 κ.σ. βούτυρο
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ κρέμα γάλακτος και
1 κ.σ. βούτυρο
Τα έλιωσα όλα μαζί σε χαμηλή θερμοκρασία.
Άφησα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την έβαλα πάνω από την κρέμα.
Στόλισα με κερασάκια.
Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη