Μοσχαρίσια μπριζόλα λεμονοριγανάτη στη χύτρα



Μια συνταγή της κυρίας Βασιλικής Φαρμάκη για ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΛΕΜΟΝΟΡΙΓΑΝΑΤΗ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Μοσχαρίσια μπριζόλα λεμονοριγανάτη στη χύτρα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα λάδι στη χύτρα, τοποθέτησα μέσα 2 μπριζόλες και τις ρόδισα καλά και από τις δύο πλευρές.
Έριξα καρότο και σκόρδο σε φετάκια, αλάτι, πιπέρι και έσβησα με λίγο κρασί.
Όταν εξατμίστηκε έριξα ένα ποτήρι νερό ίσα να καλύπτει το κρέας, σκέπασα τη χύτρα και το άφησα να βράσει 25 λεπτά.
Στη συνέχεια ξεσκέπασα τη χύτρα και άφησα να βράσει ώσπου να εξατμιστεί το περιττό νερό και να μείνουν οι μπριζόλες με το λάδι τους.
Έριξα ρίγανη και λεμόνι και έσβησα.