Μανιταρόπιτα σφολιάτας



ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ


Δεν σταματάς στο ένα κομμάτι με τίποτα!

Υλικά
Ενα πακετο 500 γρμ. μανιτάρια Porto bello
Τεσσερα χλωρά κρεμμυδακια και ενα ξερο
Μια πορτοκαλι πιπερια σε λωριδες
Μια κοκκινη πιπερια σε λωριδες
Δυο μικρες πρασινες φλωρινης σε λωριδες
Μια μικρη μελιτζανα σε κυβακια
Μπολικο μαιντανο ψιλοκομμένο

Σοταρισμα ολα μαζι με ελαιολαδο σε μετρια φωτια.
Κατεβαζω, αφηνω λιγο να κρυωσουν και ριχνω μισο βαθύ πιάτο regatto με τεσσερα αυγα χτυπημενα αλατι, πιπερι και μοσχοκαρυδο.
Σε ορθογωνιο ταψι, αφου το βουτυρωσω με μαργαρινη, στρωνω το ενα φυλλο σφολιατας.
Ριχνω το μειγμα και το απλωνω ομορφα,
Από επανω στρώνω το αλλο φυλλο, κλεινω με μικρες τσιμπιες ολογυρα, χαράσσω σε παραλληλες πλαγιες λωριδες και πασπαλιζω με σουσαμι.
Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο, πανω κατω αντιστασεις, στους 150° με 170° διαδοχικα εως οτου ροδισει πανω και κατω,


Δημιουργός συνταγής: Μαιρη Καπνιση

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!