Κέικ πορτοκαλιού με ολόκληρα πορτοκάλια, σταγόνες σοκολάτας και καρύδα



ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ, ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

Αφράτο, δροσερό, ζουμερό, σούπερ αρωματικό... μακράν το ωραιότερο κέικ που φάγατε ποτέ!!

Υλικά
250 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
300 gr ζάχαρη
μία πρέζα αλάτι
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 ολόκληρα πορτοκάλια βρασμένα και πολτοποιημένα
220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος 2% όχι παγωμένο
500 γρ. αλεύρι
20 γραμμάρια baking powder
1 κ.γ σόδα
1 φλ. καρύδα
150 gr σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση
Πλένω τα πορτοκάλια σχολαστικά και τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι.
Βράζω 10 λεπτά και χύνω το πρώτο νερό.
Σε καθαρό νερό βράζω για άλλα 10 λεπτά.
κόβω σε φέτες το πορτοκαλί αφαιρώ τα κουκούτσια και πολτοποιώ.
Αφήνω να κρυώσουν.
Στον κάδο του μίξερ βάζω το βούτυρο τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι και χτυπάω 5-6 λεπτά περίπου σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά περιμένοντας κάθε φορά να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Χαμηλώνω ελαφρώς την ταχύτητα και προσθέτω το γιαούρτι.
Διαλύω τη σόδα μέσα στην πούλπα πορτοκαλιού και προσθέτω μέσα στο μίγμα.
Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Τέλος προσθέτω και την καρύδα.
Σταματάω το μίξερ και ανακατεύω με μια μαρίζ και τις σταγόνες σοκολάτας.
Σε βουτυρωμένη και ελαφρώς αλευρωμένη φόρμα απλώνω το μίγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου.
Αφήνω λίγο να πέσει η θερμοκρασία του και ξεφορμάρω.
Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και στολίζω με καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού!

CREDITS: Τζέλα Αντωνοπούλου (συνταγή), Ειρήνη Σταματέλλη (εκτέλεση)