
Γαλατόπιτα Υπέροχη, ζουμερή και αφράτη!
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1φλιτζανι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλιές γεμάτες φρέσκο βούτυρο
2 βανίλιες
Κανέλα
Λίγο ξύσμα λεμονιού η πορτοκάλι
Βουτυρώνουμε ταψί, στρώνουμε φύλλο από κάτω και αφήνουμε λίγο να προεξέχει, ρίχνουμε λίγο κανέλα μετά την κρέμα, γυρνάμε λίγο το φύλλο γύρω - γύρω και ψήνουμε μέχρι να πατώσει η πίτα μας.
Φτιάξτε την και απολαύστε την!
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας1 λίτρο γάλα φρέσκο
1φλιτζανι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλιές γεμάτες φρέσκο βούτυρο
2 βανίλιες
Κανέλα
Λίγο ξύσμα λεμονιού η πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε με σύρμα συνεχώς μέχρι να πήξει, όχι πολύ σφιχτή η κρέμα.Βουτυρώνουμε ταψί, στρώνουμε φύλλο από κάτω και αφήνουμε λίγο να προεξέχει, ρίχνουμε λίγο κανέλα μετά την κρέμα, γυρνάμε λίγο το φύλλο γύρω - γύρω και ψήνουμε μέχρι να πατώσει η πίτα μας.
Όταν κρυώσει ρίχνουμε κανέλα και άχνη αν θέλουμε.
Δημιουργός συνταγής: Γκολφω Νικολου