
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΦΛΟΓΕΡΕΣ
Υλικά
- 1 κιλό φύλλα κρούστας
- 1 Βιτάμ
- 4 κούπες γάλα
- 3 αυγά και 2 κρόκους
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
- 2 βανίλιες
- σιρόπι
- 3 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 3 βανίλιες.
Εκτέλεση
- Βράζουμε το γάλα, το αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε λίγο βούτυρο.
- Σιμιγδάλι, αυγά, ζάχαρη και τις βανίλιες τα χτυπάμε και βάζουμε μέσα στο μείγμα μας σιγά - σιγά το γάλα.
- Ανακατεύουμε και βάζουμε πάλι στη φωτιά ώσπου να γίνει μια ωραία κρέμα.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε να κρυώσει για να μην πετσιάσει.
- Λιώνουμε το βούτυρο, ανοίγουμε ένα - ένα το φύλλο, αλείφουμε με πινέλο και κάνουμε φλογέρες.
- Ψήνουμε στους 190 βαθμούς, για 15 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο και μετά χαμηλώνουμε στους 160 για άλλα 35 λεπτά.
- Αφού κρυώσουν ρίχνουμε το καυτό σιρόπι σιγά - σιγά με μία κουτάλα.
Δημιουργός συνταγής: Ειρήνη Βαρδάρη
