Μπακλαβάς



ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ



Έγινε τέλειος!!


Υλικά
2 πακέτα φύλλο κρούστας
900 γρ καρύδι ψιλοκομμένο
300 γρ φρυγανιά
2 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ κανέλα
1 κουταλάκι γαρίφαλο
Βάζω ελαιόλαδο όσο χρειαστεί για να αλείψω τα φύλλα και από πάνω για να ψηθεί.


Εκτέλεση
Αλείψω καλά τα πρώτα έξι φύλλα, ρίχνω τη γέμιση και φύλλο εναλλάξ και στο τέλος αλλά 6 φύλλα από πάνω.
 
Σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη 
3 ποτήρια νερό 
1 ξύλο κανέλας 
και λίγο λεμόνι
Βράζω για 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτω 1 ποτήρι μέλι

Εκτέλεση
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά.


Δημιουργός συνταγής: Κυριακή Βασιλοπούλου