Υγιεινά μπισκοτάκια με κακάο και άρωμα πορτοκαλιού



Μια συνταγή της κυρίας Efi Prentza για ΥΓΙΕΙΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Υγιεινά μπισκοτάκια με κακάο και άρωμα πορτοκαλιού

Υλικά:
110 γρ. ελαιόλαδο
270 γρ. μέλι
1 αυγό
Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. κακάο

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός ή στο μίξερ πρώτα το λάδι με το μέλι και έπειτα το αυγό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που τα γράφω εκτός το κακάο και ζυμώνουμε βάζοντας σιγά - σιγά το αλεύρι μέχρι να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια μου. 
Μοιράζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη και βάζουμε 1 κ.σ. κακάο στο ένα μέρος και 2 κ.σ. στο άλλο. 
Αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα τυλιγμένο με μεμβράνη να σφίξει λίγο.
Φτιάχνουμε μπαλάκια, κάνουμε τα λουλούδια (βάζοντας 6 μπαλάκια γύρω γύρω και ένα στη μέση), χαράζουμε με οδοντογλυφίδα τις γραμμές και ψήνουμε σε λαδόκολλα, στους 160 βαθμούς στον αέρα, για 15 με 20 λεπτά.
***Τα λουλούδια αν είναι λίγο μεγάλα μπορεί να θέλουν 10 λεπτά ακόμη. Κοιτάμε από κάτω αν έχουν πάρει χρώμα.