
Υλικά
- 2 κούπες νερό χλιαρό
- 1 κύβο μαγιά νωπή 25γρ.
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. κουταλάκι αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλεύρι γ.ο.χ. όσο μας πάρει, εγώ βάζω και μισή κούπα αλεύρι κίτρινο μάνα, η ζύμη μας να είναι μαλακή
Εκτέλεση
- Διαλύω τη μαγιά με τη ζάχαρη σε λίγο χλιαρό νερό και αφήνω 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Σε μια λεκάνη ρίχνω αλεύρι, κάνω μια λακουβίτσα ρίχνω τη μαγιά και το λάδι, ανακατεύω, ρίχνω το αλάτι, το νερό και σιγά - σιγά προσθέτω ζυμώνοντας αλεύρι μέχρι να έχω μια ζύμη μαλακή.
- Ζυμώνω πολύ καλά.
- Το αφήνω για 1 ώρα να φουσκώσει η ζύμη.
- Παίρνω ζυμαράκι όσο ένα μικρό μανταρίνι και ανοίγω πιτάκια με τα χέρια μου.
- Βάζω αραβοσιτέλαιο στο τηγάνι να κάψει.
- Τηγανίζω σε μέτρια φωτιά.

Δημιουργός συνταγής: Ευαγγελία Μιχου