Τηγανόψωμα



ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ


Υλικά

  • 2 κούπες νερό χλιαρό
  • 1 κύβο μαγιά νωπή 25γρ.
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. κουταλάκι αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλεύρι γ.ο.χ. όσο μας πάρει, εγώ βάζω και μισή κούπα αλεύρι κίτρινο μάνα, η ζύμη μας να είναι μαλακή


Εκτέλεση

  1. Διαλύω τη μαγιά με τη ζάχαρη σε λίγο χλιαρό νερό και αφήνω 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  2. Σε μια λεκάνη ρίχνω αλεύρι, κάνω μια λακουβίτσα ρίχνω τη μαγιά και το λάδι, ανακατεύω, ρίχνω το αλάτι, το νερό και σιγά - σιγά προσθέτω ζυμώνοντας αλεύρι μέχρι να έχω μια ζύμη μαλακή.
  3. Ζυμώνω πολύ καλά.
  4. Το αφήνω για 1 ώρα να φουσκώσει η ζύμη.
  5. Παίρνω ζυμαράκι όσο ένα μικρό μανταρίνι και ανοίγω πιτάκια με τα χέρια μου.
  6. Βάζω αραβοσιτέλαιο στο τηγάνι να κάψει.
  7. Τηγανίζω σε μέτρια φωτιά.


Δημιουργός συνταγής: Ευαγγελία Μιχου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!