Κριθαράκι νηστίσιμο στην κατσαρόλα



Μια συνταγή της κυρίας Ευαγγελίας Μιχου‎ για ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κριθαράκι νηστίσιμο στην κατσαρόλα

Υλικά
λάδι
1 μικρό κρεμμύδι
1 κουτί μικρό μανιτάρια
1 ντομάτα
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
αλάτι
μαύρο πιπέρι
στη μύτη του κουταλιού κουρκουμά
1 κούπα του νες καφέ κριθαράκι μέτριο
3 κούπες νερό

Στην κατσαρόλα με το λάδι τσιγαρίζω το κρεμμύδι με τα μανιτάρια για 10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Ρίχνω την ντομάτα, ανακατεύω καλά, προσθέτω το κριθαράκι, το θωρακίζω για να μην λασπώσει, προσθέτω το νερό με τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζω μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι.