500 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο λάδι για σοτάρισμα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 πράσο, ψιλοκομμένο
2 πιπεριές, ψιλοκομμένες
Λίγο μπούκοβο
Ζωμός λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
Δεντρολίβανο
Λίγο κύμινο
Τρίμματα Φυτίνης
Χυμός από 1 λεμόνι
Λίγο επιπλέον λάδι
Εκτέλεση
Έχουμε μουλιάσει τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε αρκετό νερό.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα, τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χύνουμε το νερό και τα ξαναβάζουμε με φρέσκο νερό και 2 φύλλα δάφνης να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Μεταφέρουμε τα ρεβίθια μαζί με το νερό τους στη γάστρα.
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε λίγο λάδι το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το πράσο και τις πιπεριές, όλα ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά στη γάστρα με τα ρεβίθια και ανακατεύουμε απαλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Πασπαλίζουμε τα ρεβίθια με λίγο μπούκοβο, προσθέτουμε ζωμό λαχανικών, 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη, δεντρολίβανο, λίγο κύμινο και τρίμματα Φυτίνης.
Δέκα λεπτά πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο, ρίχνουμε τον χυμό από 1 λεμόνι και λίγο επιπλέον λάδι.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!