Ρεβίθια λεμονάτα στο φούρνο



Μια συνταγή της κυρίας ‎Αριάνα Μεϊντανά για ΡΕΒΙΘΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ρεβίθια λεμονάτα στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα έχω βάλει σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
Τα αφήνω να πάρουν μια βράση, χύνω το νεράκι και τα ξαναβάζω για βράσιμο με 2 φύλλα δάφνης μέχρι να μαλακώσουν. Λίγο πριν τα σβήσω ρίχνω αλάτι και πιπέρι.
Τα ρίχνω μαζί με το νερό τους στη γάστρα μου.
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρω σε λίγο λαδάκι,1 κρεμμύδι ξερό, 3 φρέσκα, 4 σκελίδες σκόρδο, πράσο και 2 πιπεριές (όλα ψιλοκομμένα).
Στην συνέχεια τα ρίχνω και αυτά μέσα στην γάστρα μου και ανακατεύω απαλά.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°.
Από πάνω ρίχνω λίγο μπούκοβο, ζωμό λαχανικών, 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη, δεντρολίβανο, λίγο κύμινο και τρίμματα Φυτίνης.
10 λεπτά πριν τα βγάλω ρίχνω χυμό από 1 λεμόνι και λίγο λαδάκι.
Ψήνω για 45 λεπτά περίπου.