Κριθαρότο με λαχανικά



Μια συνταγή της κυρίας ‎Αριάνα Μεϊντανά για ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κριθαρότο με λαχανικά

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με λίγο λαδάκι σοτάρω 1 πιπεριά Φλωρίνης, 1 πορτοκαλί πιπεριά, 1 ξερό κρεμμύδι, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, 1 σκελίδα σκόρδο (όλα κομμένα σε μικρά κομμάτια).
Σβήνω με λευκό κρασί.
Ρίχνω ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι.
Τρίβω ένα καρότο και ένα κολοκυθάκι.
Ρίχνω το κριθαράκι μου και ανακατεύω συχνά για να μην μου κολλήσει.
Λίγο πριν το βγάλω από την φωτιά, στύβω μισό λεμόνι και ρίχνω κι ένα φύλλο φρέσκου βασιλικού και ανακατεύω.