Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, σοτάρουμε την πιπεριά Φλωρίνης, την πορτοκαλί πιπεριά, το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο, όλα κομμένα σε μικρά κομμάτια.
Σβήνουμε με λευκό κρασί.
Προσθέτουμε ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο και το αποξηραμένο θυμάρι.
Τρίβουμε το καρότο και το κολοκυθάκι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.
Λίγο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά, στύβουμε το χυμό από μισό λεμόνι και προσθέτουμε το φύλλο φρέσκου βασιλικού. Ανακατεύουμε καλά.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!