
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την πέρκα
Πλένω καλά τα δυο φιλέτα πέρκας και τα βάζω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.Αλατοπιπερώνω.
Στο multi χτυπάω χυμό από 1 λεμόνι, 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί, 1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, 1 φύλλο σέλερι, μαϊντανό.
Περιχύνω με το μείγμα μου την πέρκα και ρίχνω από πάνω το ξύσμα ενός λεμονιού, ένα φύλλο δάφνης και τρίμματα Φυτίνης.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για μια ώρα περίπου.
Στην μισή ώρα γυρνάω τα φιλέτα μου.
Για τα ψητά λαχανικά μου.
Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα βάζω 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε ροδέλες, 2 καρότα κομμένα, 1 κολοκυθάκι κομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1/2 πιπεριά Φλωρίνης, 1/2 κόκκινη πιπεριά, 1/2 πορτοκαλί πιπεριά, 1 φύλλο δάφνης, 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, λιγάκι μπούκοβο, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τρίμματα Φυτίνης.Ανακατεύω καλά και κλείνω από πάνω με άλλο ένα φύλλο λαδόκολλας
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° για μιάμιση ώρα περίπου.
Μισή ώρα πριν...βγάζω το πάνω φύλλο της λαδόκολλας και
20 λεπτά πριν το βγάλω ρίχνω από πάνω την σάλτσα μου ( 1/4 της κούπας μπαλσάμικο με 4 κουταλιές της σούπας μέλι που έχω ανακατέψει σε ένα μπολ)
Σερβίρω με φύλλα φρέσκου δυόσμου.
Δημιουργός συνταγής: Ανδριάνα Μεϊντανά