
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΕΛΑΦΡΙΑ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα κριτσίνια:
Λιώνω στο μούλτι 2 μεγάλα καρότα και μια πιπεριά Φλωρίνης με μισή κούπα σπιτική σάλτσα ντομάτας.
Τα προσθέτω σε ένα μπολ στο οποίο έχω βάλει μισή κούπα νερό, μισή κούπα ελαιόλαδο, λίγη τριμμένη γραβιέρα, αλάτι, πάπρικα και ρίγανη.
Προσθέτω και αλεύρι ώσπου να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια.
Έβαλα μισό για όλες τις χρήσεις και μισό καλαμποκίσιο.
Πλάθω και ψήνω σε λαδόκολλα στους 200 στον αέρα μισή ώρα.
Βγαίνουν περίπου 45 κομμάτια.
Για τη σως
Προσθέτω και αλεύρι ώσπου να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια.
Έβαλα μισό για όλες τις χρήσεις και μισό καλαμποκίσιο.
Πλάθω και ψήνω σε λαδόκολλα στους 200 στον αέρα μισή ώρα.
Βγαίνουν περίπου 45 κομμάτια.
Για τη σως
Ανακατεύω σε ένα μπολ 200 γρ. γιαούρτι με 2 κ.σ. μουστάρδα και προσθέτω πάπρικα, κουρκουμά και αλάτι.

