Ρολάκια σιροπιασμένα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΡΟΛΑΚΙΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ρολάκια σιροπιασμένα

1 κούπα γάλα
1 φακελάκι μαγιά
1 αυγό
1/2 κούπα Βιτάμ λιωμένο
3 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
3 - 3.5 φλ. αλεύρι
 
Για το σιρόπι
1.5 κούπα νερό
1.5 κούπα ζάχαρη
1 φλούδα λεμόνι

Εκτέλεση
Βάζω το γάλα με τη μαγιά, το αυγό, τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύω καλά.
Προσθέτω την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι και σιγά - σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχω μια εύπλαστη ζύμη. 
Αφήνω μια ώρα να φουσκώσει και μετά ανοίγω φύλλο και κόβω λωρίδες ζύμης.
Τις στρίβω και τις βάζω σε λαδόκολλα. 
Αυγουλώνω με έναν κρόκο αραιωμένο με λίγο γάλα και ψήνω στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Για το σιρόπι βάζω όλα τα υλικά μαζί και βράζω 3 - 4 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Σιροπιάζω κρύα ρολάκια με ζεστό σιρόπι.