![Αλμυρά κουλουράκια με κεφαλοτύρι (μπατόν σαλέ) μπατόν σαλέ](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgc5tqmfT3uEuLIc4Z3bUCkAqhHO9Uws_gib4J7AZxLZ_BL9LcKwMRidsJMKmqShuEHycWO_TrmN6myrJ1rtiDK1iXoil6tWvXj9JP8RZqNM4nCbSsf7ygX2gENX6Om_K0tMhxDcAjoxu78OuzSbiRh5PGonQsK9rfZKcqBU-Etcn5WPBYk9J-xX2c8EA/s16000/almyra-koulourakia-kefalotyri%202.jpeg)
ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ (ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ)
Ένα καταπληκτικό σνακ για τη δουλειά, το σχολείο, το σπίτι, τον καφέ ή το τσάι σας.
Η συνταγή είναι της φίλης μου Κατερίνας και την ευχαριστώ πολύ!!
Δοκιμάστε τα!!
Υλικά
- 1/2 κούπα σπορέλαιο
- 1/2 κούπα βούτυρο ή Βιτάμ
- 1/2 κούπα γάλα
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 3 - 3,5 κούπες αλεύρι
- 1/2 με 3/4 κούπας κεφαλοτύρι, τριμμένο στο ψιλό ρεντέ
Για το άλειμμα
- Αυγό αραιωμένο με λίγο νεράκι
- Κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε λίγο με το μίξερ το σπορέλαιο και το βούτυρο (εγώ τα χτυπάω στο μούλτι για πολύ λίγο και γίνονται σαν σαντιγί).
- Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και 2 κούπες αλεύρι και ζυμώνουμε.
- Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και λίγο - λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε κορδόνια και κόβουμε με το μαχαίρι σε κομμάτια, ή κόβουμε κομματάκια ζύμης και τα πλάθουμε σε μπαστουνάκια, πολύ μικρά πλεξουδάκια ή ό,τι μας αρέσει, αλλά όχι πολύ μεγάλα!
- Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Δε φουσκώνουν πολύ όποτε μπορούμε να τα βάλουμε αρκετά κοντά το ένα στο άλλο.
- Αλείφουμε από πάνω με αυγό αραιωμένο με λίγο νεράκι, ή όπως είναι τα βουτάμε σε τριμμένο κεφαλοτύρι. Εγώ αυτά με το αυγό τα πασπάλισα και με λίγο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 με 170 βαθμούς, στον αέρα, για 15 με 20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο. Δεν ροδίζουν πολύ!
![Αλμυρά κουλουράκια με κεφαλοτύρι (μπατόν σαλέ) μπατόν σαλέ](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVy5R-IUkXlOIvdYaJtQU3jGMb5BU-U_bCNXeSijZIWbGGVlQUjBL259v6YoleFmPPvkuoIfkoPbB7VgA1v95BlhCY7JFKrJb7kSjnv4VRYhYm16Q_oQ1XZgq_MV2eeNZibh6PKWVdvY_Flo8yaIjdgjqRBwBTurVB679qL_Mux3FuO0YHiS1rms8ysQ/w480-h640/almyra-koulourakia-kefalotyri.jpeg)
![Αλμυρά κουλουράκια με κεφαλοτύρι (μπατόν σαλέ) μπατόν σαλέ](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLv0V1T4Sb_gUsKYuwjOo0gASgvH-o4wA50ApAoiK9KoK0TRszIsWjoJh9kK04vlB3OItCLoXO4cfWaN8vJCbY69DB7hg2YVNhhMidrHAcZAqlHKbVY5GP7-E1C3X5y3BB8lP48Ubow4vnyIQJdvJP6GsANp9ASgUQ0uwqywuU3qyS0QptkAsqvksUCQ/w640-h480/almyra-koulourakia-kefalotyri7.jpeg)
![Αλμυρά κουλουράκια με κεφαλοτύρι (μπατόν σαλέ) μπατόν σαλέ](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjT3gFZw85spOywA2YpxeOmjakpXzCfZGh0X2os-18EubHH8RSvt_fNceS3r9X5dYbz7CZgFiqOAN-h_SsPw4GKzUQKOKZzs2yaAOpFFeIPOJaR70Ihz1pz58DXTZ9IHUU78sfnrIcfcFE8IZNo3mhRQhVtJy-CgQjh-uHJLDDX-3-0BbHdHq92N9hhpQ/w640-h449/almyra-koulourakia-kefalotyri4.jpeg)
![Αλμυρά κουλουράκια με κεφαλοτύρι (μπατόν σαλέ) μπατόν σαλέ](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhF4ug3bRZ4ffA89iMEonTj2xrHOM79DdsYtS5fWyRIRxLmOAx-eVdrT-UhQcQ-NwEGWQ9wR4sJOuCS-1dsAOshTp363WqdliDnN1judjeC5c6D-jAD62ZhcagePiswizeK1oJCExsLVO5KXUTKY1UOOCGhiaZ2mKpznGhYo7fnCZ6wEaG_HYlvSx2J2Q/w640-h466/almyra-koulourakia-kefalotyri6.jpeg)
Credits:
Κατερίνα Τσικρικά (συνταγή)ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (εκτέλεση)