Αλμυρά κουλουράκια με κεφαλοτύρι (μπατόν σαλέ)

μπατόν σαλέ

ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ (ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ)


Φανταστικά αλμυρά κουλουράκια πανεύκολα, τραγανά και πεντανόστιμα!!
Ένα καταπληκτικό σνακ για τη δουλειά, το σχολείο, το σπίτι, τον καφέ ή το τσάι σας.
Η συνταγή είναι της φίλης μου Κατερίνας και την ευχαριστώ πολύ!!
Δοκιμάστε τα!!


Υλικά

  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 1/2 κούπα βούτυρο ή Βιτάμ
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 3 - 3,5 κούπες αλεύρι
  • 1/2 με 3/4 κούπας κεφαλοτύρι, τριμμένο στο ψιλό ρεντέ

Για το άλειμμα
  • Αυγό αραιωμένο με λίγο νεράκι
  • Κεφαλοτύρι τριμμένο


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε λίγο με το μίξερ το σπορέλαιο και το βούτυρο (εγώ τα χτυπάω στο μούλτι για πολύ λίγο και γίνονται σαν σαντιγί).
  2. Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και 2 κούπες αλεύρι και ζυμώνουμε.
  3. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και λίγο - λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Πλάθουμε κορδόνια και κόβουμε με το μαχαίρι σε κομμάτια, ή κόβουμε κομματάκια ζύμης και τα πλάθουμε σε μπαστουνάκια, πολύ μικρά πλεξουδάκια ή ό,τι μας αρέσει, αλλά όχι πολύ μεγάλα!
  5. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Δε φουσκώνουν πολύ όποτε μπορούμε να τα βάλουμε αρκετά κοντά το ένα στο άλλο.
  6. Αλείφουμε από πάνω με αυγό αραιωμένο με λίγο νεράκι, ή όπως είναι τα βουτάμε σε τριμμένο κεφαλοτύρι. Εγώ αυτά με το αυγό τα πασπάλισα και με λίγο σουσάμι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 με 170 βαθμούς, στον αέρα, για 15 με 20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο. Δεν ροδίζουν πολύ!

μπατόν σαλέμπατόν σαλέμπατόν σαλέμπατόν σαλέ

Credits:

Κατερίνα Τσικρικά (συνταγή)
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (εκτέλεση)


Δείτε επίσης:
Recent Posts Widget