Σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο και σπανάκι

ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ (ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  1. Βράζουμε ένα πακέτο στριφτά ζυμαρικά (φουσίλι) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  2. Στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ. 
  3. Πασπαλίζουμε δύο φιλέτα κοτόπουλο με 1 κ.σ. σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι. 
  4. Σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ψήνουμε το κοτόπουλο για 8 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. 
  5. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά κόβουμε σε μικρά κομματάκια. 
  6. Τσιγαρίζουμε 4 φέτες μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και ψιλοκόβουμε. 
  7. Στο μπολ με τα ζυμαρικά ρίχνουμε το κοτόπουλο, το μπέικον, 2 κούπες ντοματάκια cherry κομμένα στη μέση, 2 κούπες baby σπανάκι, ½ κούπα θρυμματισμένη φέτα, ¼ κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο. 
  8. Ανακατεύουμε απαλά όλα μαζί τα υλικά. 

Χτυπάμε ελαφρά σε μεσαίο μπολ τα παρακάτω:
  • 1/4 της κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
  • 3 κ.σ. ξύδι 
  • 1/2 κ.σ. μείγμα βοτάνων Italian Seasoning* 
  • 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο 
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν 
  • Αλάτι 
  • μαύρο πιπέρι 

Ρίχνουμε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε!


σ.σ. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας Italian Seasoning αν ανακατέψετε στο μούλτι για λίγα δευτερόλεπτα: από 1,5 κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό και ρίγανη, από 1 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι και δεντρολίβανο, από ½ κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο, σκόνη σκόρδου και σκόνη κρεμμυδιού, από ¼ κ.γ. αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο.



Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget