
ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ (ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ)
- Βράζουμε ένα πακέτο στριφτά ζυμαρικά (φουσίλι) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
- Πασπαλίζουμε δύο φιλέτα κοτόπουλο με 1 κ.σ. σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι.
- Σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ψήνουμε το κοτόπουλο για 8 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
- Τσιγαρίζουμε 4 φέτες μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και ψιλοκόβουμε.
- Στο μπολ με τα ζυμαρικά ρίχνουμε το κοτόπουλο, το μπέικον, 2 κούπες ντοματάκια cherry κομμένα στη μέση, 2 κούπες baby σπανάκι, ½ κούπα θρυμματισμένη φέτα, ¼ κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο.
- Ανακατεύουμε απαλά όλα μαζί τα υλικά.
Χτυπάμε ελαφρά σε μεσαίο μπολ τα παρακάτω:
Ρίχνουμε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε!
σ.σ. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας Italian Seasoning αν ανακατέψετε στο μούλτι για λίγα δευτερόλεπτα: από 1,5 κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό και ρίγανη, από 1 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι και δεντρολίβανο, από ½ κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο, σκόνη σκόρδου και σκόνη κρεμμυδιού, από ¼ κ.γ. αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο.
- 1/4 της κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ξύδι
- 1/2 κ.σ. μείγμα βοτάνων Italian Seasoning*
- 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
- Αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Ρίχνουμε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε!
σ.σ. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας Italian Seasoning αν ανακατέψετε στο μούλτι για λίγα δευτερόλεπτα: από 1,5 κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό και ρίγανη, από 1 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι και δεντρολίβανο, από ½ κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο, σκόνη σκόρδου και σκόνη κρεμμυδιού, από ¼ κ.γ. αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο.
