Κρεατόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Anna Lampropouloy για ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)


Κρεατόπιτα

ΥΛΙΚΑ :
500 γρ. χοιρινό που είχε περισσέψει από το ψητό πού έφτιαξα, σε μικρά κομμάτια
1 γεμάτη κούπα μπεσαμέλ
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
1 κούπα μανιτάρια σοταρισμένα
1 καρότο ψιλοκομμένο
2 αυγά
αλάτι 
πιπέρι 
πάπρικα 
κάρυ
Όλα αυτά μαζί να γίνει η γέμιση.

Για το φύλλο
250 γρ. αλεύρι Κούλα
250 γρ. αλεύρι Μάνα.
250 γρ. νερό
15 γρ. ξύδι
15 γρ. λάδι
9γρ αλάτι.

Τα ζυμώνω στο μίξερ, βάζω σε λαδωμένο μπολ και αφήνω για μια νύχτα.
Το πρωί χωρίζω την ζύμη σε 7 μπαλάκια.
Στα 3 πρώτα ανοίγω το φύλλο σε μέγεθος όσο ένα πιατάκι του φρούτου και το αλείφω με βουτυρόλαδο.
Το βάζω σε μια μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο.
Το ίδιο κάνω και στα άλλα 3 φύλλα και τα βάζω και αυτά στο ψυγείο.
Το 1 που έχει μείνει το τυλίγω σε μια σακούλα.
Ετοιμάζω τη γέμιση.
Εντωμεταξύ έχουν παγώσει τα φύλλα.
Λαδοβουτυρώνω το ταψί, στρώνω το πρώτο φύλλο (που αποτελείται από τρία φύλλα), βάζω τη μισή γέμιση, ανοίγω το φύλλο το μονό και βάζω την υπόλοιπη γέμιση.
Βάζω από πάνω την άλλη τριάδα των φύλλων.
Το χαράζω, ρίχνω λάδι και το ψεκάζω με νερό.
Τέλος πασπαλίζω με σουσάμι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.