Μπουγάτσα


Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπουγάτσα

Δεν υπάρχει η γεύση της!

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας ( Βηρυτού)
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για όλες τις χρήσεις
500 γραμμάρια γάλα φρέσκο πλήρες
250 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο πρόβειο Ηπείρου
300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά 3 βανίλιες
160 gr σιμιγδάλι ψιλό

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τα αυγά χτυπημένα. 
Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά και δένετε την κρέμα.
Κατεβάζετε και ρίχνετε μέσα 3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο, τις βανίλιες και αφήνετε στην άκρη (Δεν θέλουμε η κρέμα μας να έχει πήξει πολύ, σε περίπτωση που συμβεί αυτό αραιώστε με λίγο γάλα επιπλέον).
Σε ένα ταψί αλείφετε με το βούτυρο βάζετε ένα - ένα τα φύλλα και αλείφετε με αυτό.
Αδειάζετε την κρέμα και συνεχίζετε με τα βουτυρωμένα φύλλα.
Τέλος χαράζετε την πίτα ελαφρά, ρίχνετε από πάνω το βούτυρο που σας έχει περισσέψει και ραντίζετε με μπόλικο νεράκι όλο το ταψί.
Υπολογίστε νεράκι περίπου 1 φλυτζάνι του καφέ.
Αφήστε την μπουγάτσα να απορροφήσει τα υγρά της και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 200 σε αντιστάσεις για 50 λεπτά.
Ρίξτε ζάχαρη άχνη και κανέλα.