Εύκολα τυροπιτάκια



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΕΥΚΟΛΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Εύκολα τυροπιτάκια

1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 κ.γ αλάτι
1 πακέτο φαρίνα
 
Για τη γέμιση
250 γρ φέτα σπασμένη σε κομμάτια
1 αυγό
1 κ.σ. γάλα
1 κρόκο αυγού με λίγο γάλα για το άλειμμα
 
Βάζω σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την ζύμη και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμάρι. 
Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω μισή ώρα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω το αυγό με το γάλα, ρίχνω τη φέτα, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη.
Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης, το ανοίγω στην παλάμη μου, βάζω ένα κ.γ. γέμιση και το κλείνω μισοφέγγαρο. 
Τα βάζω σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα αλείφω με τον κρόκο που το έχω διαλύσει με λίγο γάλα. 
Ψήνω στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 25 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο.