Ψωμάκια με μυρωδικά



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ψωμάκια με μυρωδικά

1/2 κιλό αλεύρι
1 μαγιά νωπή
200 γρ. χλιαρό νερό
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. ρίγανη
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κρόκο αυγού για άλειμμα
λίγο μαύρο σουσάμι

Σε λεκανίτσα βάζουμε το λάδι με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το νερό και μετά ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Αφήνουμε πέντε λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Μετά ρίχνουμε το αλάτι και ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι μέχρι να μην κολλάει και να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε σκεπασμένη με μεμβράνη και μία πετσέτα για 1 ώρα να φουσκώσει.
Πλάθουμε σε ψωμάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ανακατεύουμε ένα αυγό με λίγο λάδι, αλείφουμε τα ψωμάκια και βάζουμε από πάνω λίγο μαύρο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βγαίνουν 10 κομμάτια.