Κέικ με βερίκοκα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κέικ με βερίκοκα

130 γρ. βούτυρο
175 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. αλάτι
90 γρ. κρέμα γάλακτος
15 βερίκοκα κομμένα σε φέτες
1 βανίλια
ξύσμα από ένα λεμόνι
3 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο στρώνω στον πάτο και στα πλαϊνά χαρτί ψησίματος που το έχω βουτυρώσει πρώτα για να μην γλιστράει.
Χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει.
Προσθέτω και τα αυγά ένα - ένα με μια κουταλιά αλεύρι.
Μετά προσθέτω το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα και στο τέλος την κρέμα γάλακτος.
Βάζω το μείγμα στην φόρμα και από πάνω βάζω τα βερίκοκα.
Πασπαλίζω με τη ζάχαρη και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Το βγάζω και όπως είναι ζεστό βάζω την μαρμελάδα.
Αφήνω να κρυώσει καλά και βάζω λίγη άχνη.