Μερεντόψωμο με ζύμη ατσμά



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΜΕΡΕΝΤΟΨΩΜΟ ΜΕ ΖΥΜΗ ΑΤΣΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μερεντόψωμο με ζύμη ατσμά

300 ml. γάλα χλιαρό
150 ml. ηλιέλαιο
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 ασπράδι αυγού
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
Έναν κρόκο αραιωμένο με λίγο γάλα για το άλειμμα

Στο χλιαρό γάλα διαλύω τη μαγιά με τη ζάχαρη.
Ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός απ' το αλεύρι και ανακατεύω καλά.
Ρίχνω σιγά - σιγά το αλεύρι και ζυμώνω μέχρι να έχω μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. 
Σκεπάζω και αφήνω μια ώρα να ξεκουραστεί.
Μετά χωρίζω τη ζύμη σε 8 μπαλίτσες, ανοίγω μια - μία σε φυλλαράκι στρογγυλό 28 εκ. 
Η ζύμη βγάζει δυο Μερεντοψωμάκια από 4 φύλλα το καθένα.
Βάζω σε λαδόκολλα το πρώτο φύλλο, αλείφω με Μερέντα, σκεπάζω με το επόμενο φύλλο, βάζω ξανά Μερέντα, σκεπάζω με το άλλο φύλλο, ξαναβάζω πάλι Μερέντα, βάζω κομμάτια σοκολάτας και φουντούκια ψιλοκομμένα και κλείνω με το τελευταίο φύλλο.
Μετά βάζω στο κέντρο ένα ποτήρι και χαράζω σε 16 τρίγωνα. 
Τα πιάνω ανά δυο και τα στρίβω. 
Το αφήνω σκεπασμένο μισή ώρα να φουσκώσει. 
Αλείφω με τον κρόκο του αυγού που το έχω αραιώσει με λίγο γάλα και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.