
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ - ΒΟΥΤΥΡΟΥ
Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου, πολύ μαλακό
- 130 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό + 1 για επάλειψη
- 40 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά στο χέρι ή με μίξερ.
- Βάζουμε στο ψυγείο για μια περίπου ώρα έτσι ώστε να παγώσει η ζύμη και να πλάθονται εύκολα.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχέδια θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Χτυπάμε ένα αυγό με λίγο νερό ή γάλα κ αλείφουμε από πάνω τα κουλουράκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 - 160 βαθμούς, στον αέρα, για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε, διπλασιάζετε - τριπλασιάζετε τα υλικά.


Δημιουργός συνταγής: Sunday Lous, συνταγή Στέλιος Παρλιάρος

Δείτε επίσης:
ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ Μια φανταστική Πάστα ταψιού με αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι, ... read more
May 25 2025
ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑΈνα κλασικό, ζουμερό κέικ με τρούφα και καρύδια, με ... read more
May 25 2025
ΧΟΝΤΡΑ, ΜΑΛΑΚΑ COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΜυρωδάτα, λαχταριστά cookies με ... read more
Apr 25 2025
Recent Posts Widget