Μια συνταγή της κυρίας Sunday Lous για ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ - ΒΟΥΤΥΡΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κουλουράκια βανίλιας - βουτύρου
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
200 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου πολύ μαλακό
130 γρ. άχνη
1 αυγό + ένα για επάλειψη
40 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
40 γρ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. μπέικιν
1 βανίλια
400 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
200 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου πολύ μαλακό
130 γρ. άχνη
1 αυγό + ένα για επάλειψη
40 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
40 γρ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. μπέικιν
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά στο χέρι ή με μίξερ.
Βάζουμε στο ψυγείο για μια περίπου ώρα για να πλάθονται εύκολα.
Κάνουμε ο, τι σχέδια κουλουράκια θέλουμε κ τα βάζουμε σε ταψί με λαδόχαρτο.
Χτυπάμε και ένα αυγό με λίγο νερό ή γάλα κ αλείφουμε από πάνω τα κουλουράκια.
Κάνουμε ο, τι σχέδια κουλουράκια θέλουμε κ τα βάζουμε σε ταψί με λαδόχαρτο.
Χτυπάμε και ένα αυγό με λίγο νερό ή γάλα κ αλείφουμε από πάνω τα κουλουράκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 150 - 160, για 25' ή μέχρι να ροδίσουν.
Ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε, διπλασιάζετε κλπ. τα υλικά!
Αρχική συνταγή του Σ. Παρλιάρου. Εγώ πρόσθεσα και βανίλια.
Ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε, διπλασιάζετε κλπ. τα υλικά!
Αρχική συνταγή του Σ. Παρλιάρου. Εγώ πρόσθεσα και βανίλια.