Βάζουμε από βραδύς σε στρώσεις τα φρούτα με τη ζάχαρη ,το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και το νερό στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε όλη νύχτα να βγάλουν τα υγρά τους και να σφίξουν.
Την επόμενη δίνουμε βράση, ξαφρίζουμε όσο χρειάζεται, αφήνουμε να λιώσει καλά η ζάχαρη περίπου 6' - 7' βράσιμο.
Σβήνουμε και αφήνουμε το γλυκό μέχρι την άλλη μέρα.
Την επόμενη, βράζουμε μέχρι να δέσει και πριν το τέλος προσθέτουμε το λεμόνι, τη βανίλια ή αρμπαρόριζα, ό,τι επιλέξουμε και τα στεγνά αμύγδαλα.
Μετά βγάζουμε την αρμπαρόριζα, αν χρησιμοποιήσουμε.
Κουνάμε μερικές φορές κυκλικά την κατσαρόλα, όταν σβήσουμε τη φωτιά, για να πάρουν μέσα το σιροπάκι και να φουσκώσουν οι καρποί.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!