Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού



Μια συνταγή για ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ από τη σελίδα foodmaniacs.gr


Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού

ΥΛΙΚΑ
3 ‏φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε κύβους
94 γρ. ‏αλεύρι
3 κ.σ. ‏λάδι καρύδας
2 ‏πορτοκάλια
118 ml ‏σος μπάρμπεκιου
2 κ.σ. ‏σόγια σος

Εκτέλεση
Βάλτε το στήθος σε κύβους και το αλεύρι σε μια σακούλα τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς και ανακινήστε καλά ώστε να »κάτσει» πάνω στο κοτόπουλο το αλεύρι.
Προσθέστε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή wok και ανοίξτε τη φωτιά σε μέτρια ένταση.
Ρίξτε μέσα στο κοτόπουλο και μαγειρέψτε το για λίγο μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρώς χρυσό χρώμα όλες οι πλευρές του.
Ύστερα αφαιρέστε το κοτόπουλο, τοποθετήστε το σε ένα απορροφητικό χαρτί ώστε να στεγνώσει από τα λάδια και καθαρίστε το τηγάνι που χρησιμοποιήσατε.
Σε ένα μπολ ρίξτε το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
Κατόπιν στύψτε τα και αφού τα σουρώσετε ρίξτε το χυμό στο μπολ με το ξύσμα.
Προσθέστε κατόπιν τη μπάρμπεκιου και τη σόγια σως και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε στο τηγάνι το κοτόπουλο και το μείγμα με τη σάλτσα πορτοκαλιού.
Ανακατέψτε καλά to κοτόπουλο με τη σάλτσα και και μαγειρέψτε το κοτόπουλο για 10 περίπου λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει και να γίνει πηχτή.
Κατόπιν αφαιρέστε το κοτόπουλο με ένα βαθύ κουτάλι ώστε να παίρνετε και λίγη σάλτσα μαζί και βάλτε το σε μια πιατέλα.
Ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα σε ένα μπολ και σερβίρετέ τη με κάθε μερίδα κοτόπουλου.