Αφράτα γεμιστά ψωμάκια με τυρί κρέμα και σαλάμι μπύρας



Μια συνταγή της κυρίας Βασιλικής Φαρμάκη για ΑΦΡΑΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙ ΜΠΥΡΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Αφράτα γεμιστά ψωμάκια με τυρί κρέμα και σαλάμι μπύρας

Συνταγή για περίπου 20 κομμάτια
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 αυγό μέσα στη ζύμη και ένα ακόμα για το άλειμμα.
1 φλυτζάνα χλιαρό γάλα
1/2 φλυτζάνα σπορέλαιο
500 γρ. αλεύρι

Χλιαρο γαλα + μαγια + ζάχαρη μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγια και μετα ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
Σκεπάζω και αφήνω να φουσκώσει το ζυμάρι.

Γέμιση
1 Φιλαδέλφεια
10 φέτες σαλάμι μπίρας κομμένο σε μικρά κομματάκια
(Εμείς τη λατρεύουμε αυτή τη γέμιση)

Κόβω ζυμάρι οσο ένα μανταρίνι και ανοίγω στη χούφτα μου σε πιτάκι.
Βαζω μέσα μια κουταλιά μείγμα από τη γέμιση και κλεινω σε πουγκί.
Αναποδογυρίζω το ψωμάκι σε ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφω με αυγό και ρίχνω σουσάμι.
Ψήνω μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς για περίπου 20 - 25 λεπτά. 
Μερικά μου έσκασαν γιατί τα παραγέμισα. 
Τη συνταγή μας την είχε παρουσιάσει η Νίκη Μαν πιο παλιά και δεν μπορώ να μην την αναφέρω μια και έβαλε αυτή την απίθανη συνταγή στη ζωή μου.