Μίνι ψωμάκια γεμιστά με σαλάμι και τυρί κρέμα

Μίνι ψωμάκια γεμιστά με σαλάμι και τυρί κρέμα

ΜΙΝΙ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ


Αφράτα μίνι ψωμάκια-πουγκιά με σαλάμι και Φιλαδέλφεια! Ιδανικά για μπουφέ, πάρτι ή σνακ. Δοκιμάστε τα και θα ξετρελαθείτε!


Υλικά (για περίπου 20 κομμάτια)

Για τη ζύμη:
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 γρ.)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό (μέσα στη ζύμη)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα
  • 1/2 φλ. σπορέλαιο
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό (για το άλειμμα)
  • Σουσάμι (προαιρετικά)

Για τη γέμιση:
  • 1 συσκευασία (200 γρ.) τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 10 φέτες σαλάμι μπύρας κομμένες σε μικρά κομματάκια


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει ελαφρά στην επιφάνεια.
  2. Προσθέτουμε το αυγό, το σπορέλαιο και το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία απαλή και ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι ή υγρό, ανάλογα με την υγρασία του χώρου.
  4. Σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα ή μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης (Φιλαδέλφεια και σαλάμι) σε ένα μπολ.
  6. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος μανταρινιού και τα ανοίγουμε ελαφρώς στη χούφτα μας ή σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  7. Βάζουμε στο κέντρο μια γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε προσεκτικά τη ζύμη σε σχήμα πουγκιού, φέρνοντας τις άκρες στο κέντρο και πιέζοντας ελαφρά να κολλήσουν.
  8. Τοποθετούμε τα πουγκιά ανάποδα (με την ένωση προς τα κάτω) σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  9. Αλείφουμε την επιφάνεια με το δεύτερο αυγό χτυπημένο και πασπαλίζουμε με σουσάμι, αν θέλουμε.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις ή στον αέρα, ανάλογα με τον φούρνο μας) για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.


Tips & Σχόλια από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  1. Αν θέλουμε πιο έντονη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι στη γέμιση.
  2. Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο και ζεσταίνονται άψογα στην τοστιέρα ή στον φούρνο.
  3. Είναι ιδανικά για σχολικό σνακ, πικ-νικ ή ένα τραπέζι με φίλους.

Μίνι ψωμάκια γεμιστά με σαλάμι και τυρί κρέμα
Μίνι ψωμάκια γεμιστά με σαλάμι και τυρί κρέμαΜίνι ψωμάκια γεμιστά με σαλάμι και τυρί κρέμαΜίνι ψωμάκια γεμιστά με σαλάμι και τυρί κρέμα

Δημιουργός συνταγής: Βασιλική Φαρμάκη, συνταγή Νίκη Μαν

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!