
ΜΙΝΙ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Αφράτα μίνι ψωμάκια-πουγκιά με σαλάμι και Φιλαδέλφεια! Ιδανικά για μπουφέ, πάρτι ή σνακ. Δοκιμάστε τα και θα ξετρελαθείτε!
Υλικά (για περίπου 20 κομμάτια)
Για τη ζύμη:
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 γρ.)
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 αυγό (μέσα στη ζύμη)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα
- 1/2 φλ. σπορέλαιο
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό (για το άλειμμα)
- Σουσάμι (προαιρετικά)
Για τη γέμιση:
- 1 συσκευασία (200 γρ.) τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
- 10 φέτες σαλάμι μπύρας κομμένες σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει ελαφρά στην επιφάνεια.
- Προσθέτουμε το αυγό, το σπορέλαιο και το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία απαλή και ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι ή υγρό, ανάλογα με την υγρασία του χώρου.
- Σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα ή μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης (Φιλαδέλφεια και σαλάμι) σε ένα μπολ.
- Παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος μανταρινιού και τα ανοίγουμε ελαφρώς στη χούφτα μας ή σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Βάζουμε στο κέντρο μια γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε προσεκτικά τη ζύμη σε σχήμα πουγκιού, φέρνοντας τις άκρες στο κέντρο και πιέζοντας ελαφρά να κολλήσουν.
- Τοποθετούμε τα πουγκιά ανάποδα (με την ένωση προς τα κάτω) σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με το δεύτερο αυγό χτυπημένο και πασπαλίζουμε με σουσάμι, αν θέλουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις ή στον αέρα, ανάλογα με τον φούρνο μας) για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Tips & Σχόλια από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- Αν θέλουμε πιο έντονη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι στη γέμιση.
- Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο και ζεσταίνονται άψογα στην τοστιέρα ή στον φούρνο.
- Είναι ιδανικά για σχολικό σνακ, πικ-νικ ή ένα τραπέζι με φίλους.




Δημιουργός συνταγής: Βασιλική Φαρμάκη, συνταγή Νίκη Μαν
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
