Αφράτα γεμιστά ψωμάκια με τυρί κρέμα και σαλάμι μπύρας



Μια συνταγή της κυρίας Βασιλικής Φαρμάκη για ΑΦΡΑΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙ ΜΠΥΡΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Αφράτα γεμιστά ψωμάκια με τυρί κρέμα και σαλάμι μπύρας

Συνταγή για περίπου 20 κομμάτια
1 φακελακι μαγια
1 κ.γ. ζαχαρη
1/2 κ.γ. αλατι
1 αυγό μέσα στη ζύμη και ένα ακόμα για το άλειμμα.
1 φλυτζανα χλιαρο γαλα
1/2 φλυτζανα σπορελαιο
500 γρ. αλευρι

Χλιαρο γαλα + μαγια + ζαχαρη μεχρι να ενεργοποιηθει η μαγια και μετα ριχνω ολα τα υπολοιπα υλικά με τελευταιο το αλευρι.
Σκεπαζω και αφηνω να φουσκωσει το ζυμαρι.

Γεμιση
1 Φιλαδελφεια
10 φετες σαλαμι μπυρας κομμενο σε μικρα κομματακια
(Εμεις τη λατρευουμε αυτη τη γεμιση)

Κοβω ζυμαρι οσο ενα μανταρινι και ανοιγω στη χουφτα μου σε πιτακι.
Βαζω μεσα μια κουταλια μιγμα απο τη γεμιση και κλεινω σε πουγκι.
Αναποδογυριζω το ψωμακι σε ταψι με λαδοκολλα.
Αλείφω με αυγό και ρίχνω σουσάμι.
Ψηνω μεχρι να ροδισουν στους 180 βαθμούς για περίπου 20 - 25 λεπτά. 
Μερικά μου έσκασαν γιατί τα παραγέμισα. 
Τη συνταγή μας την είχε παρουσιάσει η Νίκη Μαν πιο παλιά και δεν μπορώ να μην την αναφέρω μια και έβαλε αυτή την απίθανη συνταγή στη ζωή μου.