Μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος στο τηγάνι με σάλτσα και πουρέ γλυκοπατάτας



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος στο τηγάνι με σάλτσα και πουρέ γλυκοπατάτας

Υλικά
4 μπριζόλες
Λίγο ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
2 σ.κ. σκόρδο
θυμάρι
δεντρολίβανο
χοντρό αλάτι
πιπέρι

Για την σάλτσα.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ βούτυρο
1/2 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί και 1 ποτήρι ζωμός κοτόπουλου, αλάτι πιπέρι και λίγο θυμάρι φρέσκο

Για τη μπριζόλα
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο στις μπριζόλες, όχι αλάτι το βάζουμε στο τέλος , πιπέρι και τις μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι.
Όταν ψηθούν από τη μία πλευρά, τις γυρίζουμε από την άλλη και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, θυμάρι, δεντρολίβανο και το βούτυρο.
Μόλις λιώσει το βούτυρο και αρωματιστεί, περιχύνουμε τις μπριζόλες με ένα κουτάλι για 3 - 4 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, τις σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά.
Για την σάλτσα. 
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι,
Προσθέτουμε το κρασί, το αφήνουμε 2 λεπτά να φύγει το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζωμό.
Αφήνουμε να βράσει το κρεμμύδι και στο τέλος χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε βούτυρο σε μικρά κομμάτια, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.