
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- 500 γρ. γαρίδες τις σοτάρουμε για 2 λεπτά στο τηγάνι.
- Τις βγάζουμε και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- Προσθέτουμε 2 σκελίδες σκόρδο, λίγο τσίλι, 1 πιπεριά κόκκινη σε ροδέλες και 3 κολοκυθάκια μικρά σε φέτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Σβήνουμε με λίγο ούζο,
- Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε 3 ντομάτες ψιλοκομμένες, 200 γρ. φέτα τριμμένη, λίγο μαϊντανό, θυμάρι φρέσκο, άνηθο, ξύσμα λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα σκεύος του φούρνο, ρίχνουμε και την σάλτσα, εγώ βάζω και ένα κομμάτι φέτα πάνω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Στο τέλος βάζουμε λίγο άνηθο και κρεμμυδάκια φρέσκο.
- Μπορούμε να το συνοδεύουμε με μακαρόνια αλλά και σαν μεζέ με παγωμένο ούζο.
Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi