Μπουγάτσα ανοιχτή με θεϊκή κρέμα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με 750 ml. γάλα, 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, 100 γρ. ζάχαρη και 2 βανίλιες και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα. 
  2. Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα - ένα 3 αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ 24εκ.
  4. Στρώνουμε (να περισσεύει φύλλο έξω) 7 φύλλα κρούστας ραντίζοντάς τα με λιωμένο βούτυρο. 
  5. Αδειάζουμε την κρέμα, γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα πάνω στην κρέμα γύρω - γύρω, τα βουτυρώνουμε. 
  6. Στην μέση βάζουμε λίγα φίλε αμύγδαλα. 
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο. Πασπαλίζουμε με, κανέλα και ζάχαρη άχνη.
Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi