Μπουγάτσα ανοιχτή με θεϊκή κρέμα



ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕ ΘΕΪΚΗ ΚΡΕΜΑ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με 750 ml. γάλα, 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, 100 γρ. ζάχαρη και 2 βανίλιες και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα. 
  2. Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα - ένα 3 αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ 24εκ.
  4. Στρώνουμε (να περισσεύει φύλλο έξω) 7 φύλλα κρούστας ραντίζοντάς τα με λιωμένο βούτυρο. 
  5. Αδειάζουμε την κρέμα, γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα πάνω στην κρέμα γύρω - γύρω, τα βουτυρώνουμε. 
  6. Στην μέση βάζουμε λίγα φίλε αμύγδαλα. 
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο. Πασπαλίζουμε με, κανέλα και ζάχαρη άχνη.


Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!