Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με 750 ml. γάλα, 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, 100 γρ. ζάχαρη και 2 βανίλιες και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα.
Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα - ένα 3 αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ 24εκ.
Στρώνουμε (να περισσεύει φύλλο έξω) 7 φύλλα κρούστας ραντίζοντάς τα με λιωμένο βούτυρο.
Αδειάζουμε την κρέμα, γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα πάνω στην κρέμα γύρω - γύρω, τα βουτυρώνουμε.
Στην μέση βάζουμε λίγα φίλε αμύγδαλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο. Πασπαλίζουμε με, κανέλα και ζάχαρη άχνη.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!