Σιροπιαστές φλογέρες με κανταΐφι και φύλλο κρούστας




ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοιγουμε σε ενα ταψι 300 γρ κανταιφι πολυ καλα.
Το βαζουμε σε ενα μπολ και ριχνουμε μεσα 1 κ.γ. κανελα, μισο κ.γ γαρυφαλο, 1 ποτηρι ψιλοκομμενα καρυδια και το ανακατευουμε.
Παιρνουμε ενα πακετο Φυλλο Κρουστας Βηρυτου και τα ανοιγουμε.
Τα κοβουμε σε 3 λωριδες.
Λιωνουμε 250 γρ. βουτυρο αγελαδινο.
Βουτυρωνουμε το ταψι μας (30χ27).
Ανα δυο λωριδες βουτυρωνοντας τες βαζουμε στην ακρη κανταιφι και το τυλιγουμε, στη συνεχεια το βαζουμε στο ταψι.
Ολη η διαδικασια η ιδια για όλα τα φύλλα.
Τελος τα βουτυρωνουμε ολα καλα και τα βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα.
Στη συνεχεια τα ψηνουμε στους 160 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστασεις, στη μεσαια σχαρα ωσπου να παρουν ωραιο χρωμα και να ψηθουν σωστα πανω - κατω.
Εχουμε βρασει απο προηγουμενως το σιροπι:
3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια νερου ζαχαρη, μισο λεμονι, 1 ξυλακι κανελας για 5 λεπτα.
Οταν τα βγαζουμε τα σιροπιαζουμε καυτα γλυκα - κρυο σιροπι!