Σκορδόψωμο γεμιστό



Μια συνταγή για ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ ΓΕΜΙΣΤΟ από τη σελίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ


Σκορδόψωμο γεμιστό

Υλικά
Για τη ζύμη
1/3 κούπας χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας γάλα σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για την ξεκούραση του ζυμαριού στο μπολ

Για τη γέμιση
¼ κούπας λιωμένο βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μοτσαρέλα τριμμένη κατά βούληση (περίπου 200 γραμμάρια)
¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Λίγες νιφάδες μπούκοβο (προαιρετικά)
¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 5 λεπτά να δράσει η μαγιά και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το γάλα σκόνη. Ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά περίπου αφού προσθέσουμε το ελαιόλαδο και σχηματίζουμε μια μπάλα ζυμαριού. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το μπολ και τοποθετούμε το ζυμάρι, σκεπασμένο με ζελατίνα, σε ζεστό μέρος, για μία περίπου ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Όταν είναι έτοιμο, το ζυμώνουμε λίγο για να ξεφουσκώσει και με τη βοήθεια λίγου αλευριού το ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα, όπως την πίτσα. Το τοποθετούμε σε μικρό αντικολλητικό ταψάκι, καλά λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Βάζουμε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου τη ζύμη μας, προσέχοντας να μην πάει μέχρι την άκρη για να μπορέσουμε να κλείσουμε τις άκρες. Προσθέτουμε στη μισή μεριά τη μοτσαρέλα, τη ρίγανη και το μπούκοβο και διπλώνουμε στη μέση, σχηματίζοντας ένα ημικύκλιο. Σφραγίζουμε και πατάμε καλά τις άκρες, βάζοντας και λίγο νεράκι για να κολλήσουν.
Αλείφουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο σκορδοβούτυρο που έχει περισσέψει, πασπαλίζουμε με πάπρικα, χαράζουμε ελαφρά σε λωρίδες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσει) περίπου στους 180ο βαθμούς.