Πιπεριές Φλωρίνης με τυρί και μπέικον

Πιπεριές Φλωρίνης Γεμιστές με Φέτα και Μπέικον

Ένας υπέροχος νόστιμος και εύκολος μεζές!!


Υλικά

  • 3-4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης

Για τη γέμιση:
  • 200 γρ. τυρί φέτα, τριμμένο
  • 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 125 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Λίγη ρίγανη


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια. 
  2. Τις χαρακώνουμε και τις ανοίγουμε προσεκτικά.
  3. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι, τοποθετούμε τις πιπεριές και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
  5. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τη φέτα, τις ντομάτες, το μπέικον, τον μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη.
  6. Βγάζουμε τις πιπεριές από τον φούρνο αφού μαλακώσουν λίγο, και τις γεμίζουμε με το μείγμα της φέτας και του μπέικον.
  7. Ρίχνουμε από πάνω λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά και ραντίζουμε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
  8. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει το τυρί, περίπου 20-25 λεπτά.

Οι πιπεριές μας είναι έτοιμες! 
Απολαύστε τες ζεστές.

Πιπεριές Φλωρίνης Γεμιστές με Φέτα και ΜπέικονΠιπεριές Φλωρίνης Γεμιστές με Φέτα και Μπέικον
Πιπεριές Φλωρίνης Γεμιστές με Φέτα και ΜπέικονΠιπεριές Φλωρίνης Γεμιστές με Φέτα και ΜπέικονΠιπεριές Φλωρίνης Γεμιστές με Φέτα και Μπέικον

Δημιουργός συνταγής: Panagiota Kiriakou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!