Ραβανί αφρός



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΡΑΒΑΝΙ ΑΦΡΟΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ραβανί αφρός

Υλικά
5 αυγά
Λίγο αλάτι
200 γρ ζάχαρη
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ σιμιγδάλι χονδρό
200 γρ φαρίνα
100 ml γάλα
1 βανίλια
Ξύσμα λεμονιού

Σιρόπι
3.5 φλ ζάχαρη
4 φλ νερό
1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση
Χωρίζω τα ασπράδια και τα χτυπάω με το αλάτι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Αφήνω στην άκρη.
Χτυπάω τους κρόκους με την ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψουν.
Προσθέτω τη βανίλια και το ξύσμα και προσθέτω την μαρέγκα.
Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτω σιγά - σιγά τα σιμιγδάλια, το γάλα και το αλεύρι.
Βάζω σε λαδωμένο ταψάκι 34χ28 εκ και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι 5 - 6 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Σιροπιάζω κρύο γλυκό -  καυτό σιρόπι!