Χοιρινό φρικασέ με σταμναγκάθι



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χοιρινό φρικασέ με σταμναγκάθι

Υλικά
1 κιλό χοιρινό σε μπουκιές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκόρδα φρέσκα
1 κιλό σταμναγκάθι
Λίγο άνηθο
Λάδι αλάτι πιπέρι
2 αυγά
Χυμός από 1 - 2 λεμόνια
 
Εκτέλεση
Βάζω αλατισμένο νερό και βράζω το σταμναγκάθι 5-6 λεπτά από το σημείο βρασμού. 
Σουρώνω, το ξεπλένω με κρύο νερό και το αφήνω να στραγγίσει καλά.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζω λάδι και τσιγαρίζω το κρέας καλά από όλες τις πλευρές. 
Το βγάζω και ρίχνω το κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρώς.
Προσθέτω τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σκορδάκια και τέλος το σουρωμένο σταμναγκάθι.
Αφήνω να τσιγαριστούν όλα μαζί.
Προσθέτω το κρέας, αλάτι, πιπέρι και λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζω.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτω και τον άνηθο.
Όταν βράσει αφαιρώ λίγο από το ζουμάκι,
Χτυπάω τα αυγά να αφρατέψουν, προσθέτω λίγο - λίγο το λεμόνι και στις τέλος το ζουμάκι.
Το προσθέτω στην κατσαρόλα αφήνω να πάρει μια βράση και κατεβάζω από την φωτιά!