Μοσχάρι βραστό με λαχανικά



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΜΟΣΧΑΡΙ ΒΡΑΣΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μοσχάρι βραστό με λαχανικά

Υλικά.
700 γρ μοσχαράκι ελιά,
1 μεγάλο κρεμμύδι,
4 καρότα, 
4 πατάτες, 
4 κλωνάρια σέλερι
1 κλωνάρι σέλινο,
2 φύλλα δάφνης, 
6 κόκκοι μαύρο πιπέρι, 
αλάτι
πιπέρι
200 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρέας, τη δάφνη και τους κόκκους πιπεριού και το σκεπάζουμε με νερό.
Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το κρέας όχι όμως τελείως, ξαφρίζοντάς το. 
Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, το κόβουμε σε λωρίδες και κρατάμε τον ζωμό στην άκρη. 
Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο ελαιόλαδο, μπορούμε να τα βάλουμε χωρίς να τα σοτάρουμε εμένα μου αρέσει να τα σοτάρω λίγο. 
Προσθέτουμε το κρέας και μετά από λίγο το περιχύνουμε με τον ζωμό του. 
Συμπληρώνουμε λίγο νερό αν χρειαστεί και αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 - 40 λεπτά ακόμα. 
Σερβίρουμε την σούπα με μπόλικο λεμόνι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και ψημένο ψωμί με τριμμένο πεκορίνο στο φούρνο για 5 λεπτά στους 200 βαθμούς με αέρα.