Κρέπες με σπανάκι και μανιτάρια στο φούρνο



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κρέπες με σπανάκι και μανιτάρια στο φούρνο

Χτυπάμε όλα τα υλικά για τις κρέπες :
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 
1 1/2 κούπα γάλα, 
2 αυγά, 
αλάτι 
πιπέρι 
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 
μέχρι να γίνει ένας χυλός. 

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το χυλό με μια κουτάλα και κουνάμε γρήγορα και κυκλικά το τηγάνι για να καλυφτεί ο πάτος και να σχηματιστεί η κρέπα.
Μόλις η κρέπα ροδίσει και αρχίσει να ξεκολλάει την αναποδογυρίζουμε. 
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. 
Γίνονται 7 - 8 κρέπες.

Για τη γέμιση
Στο τηγάνι σοτάρουμε 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 250 γρ. μανιτάρια σε κομμάτια και 500 γρ. σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους. 
Προσθέτουμε 100 γρ. τυρί γκούντα, 3 φέτες καπνιστή γαλοπούλα (μπορούμε να βάλουμε και μπέικον)  1 αυγό, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο άνηθο, αλάτι και πιπέρι. 
Ανακατεύουμε καλά, απλώνουμε πάνω σε κάθε κρέπα 2 - 3 κουταλιές γέμιση, τυλίγουμε σε ρόλο και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.
Φτιάχνουμε μια ελαφριά μπεσαμέλ με μια κούπα γάλα και 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ τα οποία βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά μέχρι να γίνει κρέμα. Μετά βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 αυγό, ανακατεύοντας συνεχώς. 
Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ πάνω στις κρέπες και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί ρεγκάτο. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.