Κέικ με γλάσο Μερέντας



Μια συνταγή της κυρίας Efi Prentza για ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΕΡΕΝΤΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κέικ με γλάσο Μερέντας

Υλικά για το κέικ
250 βούτυρο
350 γρ καστανή ζάχαρη
5 μεσαία αυγά
200 γρ. χυμό πορτοκάλι
3 μεγάλες κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
Λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας με άρωμα αμυγδάλου
Ένα φακελάκι μπέικιν
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Έχοντας τα υλικά μας σε θερμοκρασία δωματίου
Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη, ένα - ένα τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία το μπέικιν και το αλεύρι τα οποία έχουμε κοσκινίσει.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεταλλική φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και ένα τέταρτο στους 180 στον αέρα. (ανάλογα το φούρνο)
Για το γλάσο έβαλα σε ένα κατσαρολάκι 4 κ.σ. φρέσκο γάλα να ζεσταθεί σε χαμηλή θερμοκρασία και πρόσθεσα 4 κ.σ. Μερέντα. 
Ανακάτεψα 2 λεπτά και άφησα λίγο να κρυώσει και να πήξει. 
Όταν κρύωσε ελαφρώς το κέικ έβαλα το γλάσο και διακόσμησα με ινδοκάρυδο και σοκολατάκια από από λιωμένη άσπρη κουβερτούρα, τρούφα και λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.