Μοσχάρι στιφάδο στη γάστρα



Μια συνταγή της κυρίας Χρυσανθης Μιχου για ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μοσχάρι στιφάδο στη γάστρα

Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια
1 κιλό μικρά κρεμμύδια καθαρισμένα πλυμένα (έβαλα κατεψυγμένα, καθαρισμένα)
1 σκελίδα σκόρδο
1 και 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
5-6 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
4 - 5 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι, πιπέρι

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να κάψει, έπειτα το κρέας και το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να αλλάξει χρώμα. 
Αφαιρούμε το κρέας σε ένα πιάτο. 
Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο κομμένο στη μέση, τον πελτέ που ανακατεύουμε να διαλυθεί, τη σάλτσα ντομάτας, τα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι και μπαχάρι.
Ανακατεύουμε περίπου 3 - 4 λεπτά. 
Στο τέλος ρίχνουμε το φαγητό από την κατσαρόλα στην γάστρα, προσθέτουμε το κρέας, αλάτι, πιπέρι αν χρειάζεται, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 2 - 3 ώρες αναλόγως το φούρνο.