Χταπόδι με πολέντα



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χταπόδι με πολέντα
  
Υλικά 
1 κιλό χταπόδι, 
1 κ.γ. μαγειρική σόδα, 
1/2 ξύδι, 
κρέμα ξύδι μπαλσάμικο , 
ελαιόλαδο, 
αλάτι χοντρό, 
θυμάρι και πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε το χταπόδι σε ένα μπολ με νερό, το ξύδι και την σόδα και το αφήνουμε 50 - 60 λεπτά.
Το ξεπλένουμε καλά και κόβουμε τα πλοκάμια του αφήνοντάς τα ολόκληρα και τα ψήνουμε στην σχάρα, δεν χρειάζεται αρκετή ώρα ψήσιμο. 
Ρίχνουμε από πάνω κρέμα ξύδι μπαλσάμικο, ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι, θυμάρι και πιπέρι.
  
Για την πολέντα

1 κούπα πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού)
1 κούπα γάλα, 
3 κούπα νερό, 
100γρ τυρί πεκορινο, 
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με λίγο αλάτι να βράσει.
Μόλις βράσει το νερό ανακατεύουμε το γάλα με την πολέντα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. 
Το βράζουμε σε μέτρια φωτιά όπως γράφει στην συσκευασία. 
Όταν βράσει ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το τυρί και ανακατεύουμε. 
Σερβίρουμε με τον χταπόδι, λίγα ντοματίνια, θυμάρι φρέσκο και μαϊντανό.