Τυροκούλουρα



Μια συνταγή της κυρίας Λένας Χριστοπούλου για ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ


Τυροκούλουρα

Μόλις τα έβγαλα απ' το φούρνο! Νόοοοοοστιμα!!!

Υλικά
550 - 600 αλεύρι γ.ο.χ.
1 ασπράδι αυγού
200 ml γάλα
100 ml νερό
100 ml ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
λίγο αλάτι
Φέτα για την γέμιση

Αναμιγνύουμε το ασπράδι με το ηλιέλαιο, προσθέτουμε το νερό, το γάλα και ανακατεύουμε λίγο. 
Μετά βάζουμε το μισό αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε πάλι λίγο και μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, αλάτι και ζυμώνουμε. 
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσετούλα και την αφήνουμε μισή ώρα.
Όταν είναι έτοιμη χωρίζουμε το ζυμάρι σε 8 μπαλάκια. 
Στο κέντρο κάθε ζυμαριού βάζουμε ένα κομματάκι βούτυρο και ανοίγουμε φύλο με το χέρι μας. Διπλώνουμε το φύλο στη μέση και βάζουμε τριμμένη φετούλα. 
Μετά τυλίγουμε σε ρολάκι, στρίβουμε ελαφρά, ενώνουμε τις δύο άκρες, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με τον κρόκο που περίσσεψε απ' το αυγό ανακατεμένο με λίγο ελαιόλαδο, (αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με σουσάμι) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (εγώ τα ψήνω σε αερόθερμο), στους 190 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά.