Ελιόψωμο



ΕΛΙΟΨΩΜΟ

Πολύ αφράτο!!

Υλικά
1 φλυτζάνι νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1.5 φλ ελιές ψιλοκομμένες
Λίγο ρίγανη
Λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα

Εκτέλεση
Σε ένα λεκανάκι βάζω το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη. ανακατεύω καλά και αφήνω στην άκρη σκεπασμένο για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Μετά προσθέτω το λάδι και σιγά - σιγά το αλεύρι, το αλάτι και τη ρίγανη και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Αφήνω για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Μετά χωρίζω την ζύμη σε κομμάτια.
Παίρνω ένα - ένα ζυμαράκι, το ανοίγω, βάζω ελιές και το κλείνω σε μπαλάκι.
Τα βάζω περιμετρικά γύρω - γύρω στο ταψάκι.
Βάζω ένα μπαλάκι και στο κέντρο.
Ανοίγω ένα κομμάτι ζύμης, κόβω τρίγωνα, βάζω λίγες ελίτσες και το τυλίγω σαν λουλουδάκι.
Τα τοποθετώ γύρω από το κεντρικό μπαλάκι.
Μετά φτιάχνω κοτσίδες και στολίζω.
Την ιδέα για τον στολισμό την είδα στο pinterest!
Αλείφω με λίγο λαδάκι, αφήνω να φουσκώσουν πάλι και ψήνω στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.


Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ