
Υλικά
Για τη βάση
250 γρ. φυτική μαργαρίνη παγωμένη, κομμένη σε κομματάκια
3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
5 κ.σ. κρύο νερό
4 κ.σ. ζάχαρη
3 κάψουλες βανίλιας
3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
5 κ.σ. κρύο νερό
4 κ.σ. ζάχαρη
3 κάψουλες βανίλιας
Για την κρέμα
1/2 κούπα κορν φλάουρ2 κούπες γάλα αμυγδάλου
1/2 κούπα ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέραΣε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα κομμάτια της μαργαρίνης και τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Προσθέτουμε σιγά - σιγά και το νερό μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη.
Βάζουμε σε σακούλα και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Ανοίγουμε με τα χέρια τη ζύμη και τοποθετούμε σε ταρτιέρα καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε στους 180° για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα
Σέ μία κατσαρόλα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη το κορν φλάουρ με το κρύο γάλα μέχρι να λιώσει.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει σφικτή κρέμα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Ζελέ
(αν νηστεύουμε δε βάζουμε ζελέ, βάζουμε λίγο μέλι η σιρόπι της αρεσκείας μας πάνω στο φρούτα)
1 κονσέρβα ροδάκινο
ζελέ βερίκοκο σε φακελάκι με οδηγίες που γράφει. Έκανα μικρή δόση.
Φρέσκα φρούτα.
Πασπαλίζουμε την ζύμη με λίγο σιρόπι του γλυκού κουταλιού.
1 κονσέρβα ροδάκινο
ζελέ βερίκοκο σε φακελάκι με οδηγίες που γράφει. Έκανα μικρή δόση.
Φρέσκα φρούτα.
Πασπαλίζουμε την ζύμη με λίγο σιρόπι του γλυκού κουταλιού.
Μετά στρώνουμε την κρέμα, από πάνω τα φρούτα και ρίχνουμε λίγο ζελέ.
Δημιουργός συνταγής: Άννα Αννούλα