Πανεύκολη τυρόπιτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και άνηθο



ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ


Χωρίς ζυμώματα στο πι και φι!

1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
500 γρ. φέτα ή ανθότυρο (για πιο ελαφριά) ή 250 γρ. φέτα και 250 γρ. ανθότυρο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
1 νεροπότηρο φρέσκο γάλα
1 κούπα σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
6 - 7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
μπόλικο άνηθο ή μάραθο
λίγο αλάτι, 
πιπέρι
5 αυγά

Χτυπάμε ελαφριά τ' αυγά, ρίχνουμε γιαούρτι, λάδι, γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, άνηθο, φέτα ή ανθότυρο ή και τα δυο μαζί, και ανακατεύουμε πάλι καλά προσθέτοντας σε δόσεις το αλεύρι. 
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε, ένα 36άρι ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45'.
Θα μοσχομυρίσει η κουζίνα σας.


Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!