Κέικ πορτοκάλι με καρύδα και μήλο



Μια συνταγή της κυρίας Lilqna Petrova για ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΜΗΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)


Κέικ πορτοκάλι με καρύδα και μήλο

Αφράτο γεμάτο άρωμα και γεύση πορτοκαλιού!

Υλικά
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ηλιέλαιο
1 βανίλια
350 γρ. πολτοποιημένα πορτοκάλια, μανταρίνια χωρίς φλούδα μόνο καθαρά ψίχα,
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
100 γρ. ιδική καρύδα
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι
1 μεγάλο μήλο

Σιρόπι
300 γρ. χυμό πορτοκάλι
5 κ.γ. ζάχαρη

Ακόμα 
3 - 4 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο για άλειμμα
3 - 4 κ.σ. καρύδα για πασπάλισμα
 
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τον πολτό του πορτοκαλιού, την καρύδα και σταδιακά το αλεύρι. 
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. 
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 30/22 εκ., ρίχνουμε από πάνω το καθαρισμένο μήλο κομμένο σε μικρά κυβάκια. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 - 40 λεπτά.(πάντα εξαρτάται από το φούρνο, εμένα μου πήρε 35 λεπτά).

Σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζάχαρη (αν θέλετε και μια φλούδα λεμονιού) και βράζουμε μέχρι να πήξει, αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Μόλις βγάλουμε από το φούρνο το κέικ ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά το σιρόπι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 10-15 λεπτά , μέχρι να ρουφήξει το σιρόπι.
Αλείφουμε με τη μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με καρύδα.