Κέικ με αλεύρι ολικής και ζάχαρη καρύδας



Μια συνταγή της κυρίας Matula Giasirani για ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)


Κέικ με αλεύρι ολικής και ζάχαρη καρύδας

Υλικά:
2 ½ φλ. αλεύρι ολικής γ.ο.χ.
1 φλ. ζάχαρη καρύδας
1 φλ. χυμό πορτοκάλι + ξύσμα
1 φλ. ηλιέλαιο, ελαιόλαδο, η λάδι καρύδας (έβαλα ηλιέλαιο )
2 αυγά
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. κονιάκ
2 κ/γ. μπέικιν πάουντερ
½ φλ. καρύδια
½ φλ. σταφίδες ξανθές
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Επικάλυψη:
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. νερό χλιαρό
ζάχαρη καρύδας, η καρυδόψιχα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια και τα χτυπώ σε σφιχτή μαρέγκα. 
Μουλιάζω τις σταφίδες σε μπολ με νερό, όσο να τις σκεπάζει.
Στον κάδο του μίξερ, ρίχνω το λάδι, την ζάχαρη καρύδας, τους κρόκους το μέλι, χτυπώ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα. 
Προσθέτω τον χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ, και συνεχίζω το χτύπημα. 
Παίρνω μια ευρύχωρη μπασίνα, προσθέτω το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκάλι, τα καρύδια, τις σταφίδες, σουρωμένες, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύω να ενωθούν, χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτω εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι, και την μαρέγκα, χαμηλώνω και άλλο την ταχύτητα, να ανακατεύει το μίξερ, ουσιαστικά το μείγμα απαλά, κλείνω, και μεταφέρω το μείγμα σε φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα, το χτυπώ 1 -2 φορές πάνω στον πάγκο, να « κάτσει», και φουρνίζω για 40’. 
Θυμίζω ότι τσεκάρουμε το ψήσιμο με μαχαίρι, δηλαδή μπήγουμε την λάμα στο κέικ, και αν βγει καθαρή το κέικ μας έχει ψηθεί.
Ξεφουρνίζω, και διαλύω το μέλι μέσα στο χλιαρό νερό, αλείφω το κέικ, στην επιφάνεια με πινέλο, τέλος πασπαλίζω με ζάχαρη καρύδας, η καρυδόψιχα, και τέλος ξεφορμάρω.