
Η νοστιμιά τους απίστευτη!!
Αφού τις πλύνω πολλές φορές για να φύγει το άμυλο, τις στεγνώνω λίγο με χαρτί κουζίνας και τις πασπαλίζω με πάπρικα γλυκιά, αλάτι λίγο ελαιόλαδο και λίγο σιμιγδάλι ψιλό.
Υλικά
1 κιλό γαρίδες
τα 2/3 του νεροπότηρου λεμόνι
το 1/3 ελαιόλαδο
αλάτι
τα 2/3 του νεροπότηρου λεμόνι
το 1/3 ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Πλένω τις γαρίδες πολλές φορές...
Εγώ τις πλένω 10 γιατί έχουν άμμο.
Τις βάζω στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το αλάτι και βράζω για 7' μόνο.
Τις βάζω στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το αλάτι και βράζω για 7' μόνο.
Μοσχοβολάνε οι γαρίδες και η σάλτσα τους έχει πολύ νοστιμιά.
Τόσο απλά και γρήγορα!
Τόσο απλά και γρήγορα!
Για τις πατάτες
...που μοιάζουν σαν τηγανητές ενώ είναι στο φούρνοΑφού τις πλύνω πολλές φορές για να φύγει το άμυλο, τις στεγνώνω λίγο με χαρτί κουζίνας και τις πασπαλίζω με πάπρικα γλυκιά, αλάτι λίγο ελαιόλαδο και λίγο σιμιγδάλι ψιλό.
Τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220° μέχρι να πάρουν χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Αναστασια Βλαχου